• Посилання скопійовано

НАБУ пропонує спростити процедури підтвердження закордонних відряджень

НАБУ просить скасувати підтвердження відряджень за кордон необхідністю проставляти у закордонному паспорті, або документі, що його замінює, відмітки Держприкордонної служби

НАБУ пропонує спростити процедури підтвердження закордонних відряджень

Незалежна асоціація банків України (НАБУ) просить скасувати підтвердження відряджень за кордон необхідністю проставляти у закордонному паспорті, або документі, що його замінює, відмітки Державної прикордонної служби України. Про необхідність внесення відповідних змін до Податкового кодексу йдеться у листі Асоціації на адресу Міністерства фінансів України >>>

Свою позицію НАБУ мотивує тим, що згідно чинного законодавства відмітки про перетинання державного кордону у паспортних документах громадян України не проставляються, за винятком випадків особистого звернення.

У НАБУ вважають, що достатнім аргументом при перевірці розрахунку добових та підтвердження перетину кордону є наявність відміток прикордонної служби країни перебування у відрядженні (вони проставляються в обов’язковому порядку при перетині кордону приймаючої країни). Окрім цього, перебування працівника у відрядженні за кордоном можливо підтвердити й іншими документами, наприклад: посадковими талонами авіаквитка, в яких зазначаються прізвище відрядженого співробітника, дата та час його реєстрації в аеропорту на літак.

«Зазначені зміни жодним чином не вплинуть на підтвердження перебування співробітників у відрядженні за кордоном та сприятимуть: спрощенню процедури самого відрядження; економії часу та ресурсів працівників на заміну закордонних паспортів», - резюмують у НАБУ.

Джерело: Незалежна асоціація банків України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»