• Посилання скопійовано

Чи можна у лікарняному від руки дописати текст щодо страхового стажу?

При заповненні листка непрацездатності уповноважена особа може самостійно дописати текст щодо страхового стажу до 3 років

Чи можна у лікарняному від руки дописати текст щодо страхового стажу?

ФСС з ТВП відповів на запитання, яким чином заповнювати листок непрацездатності, якщо у бланку листка непрацездатності відсутня графа щодо страхового стажу до 3 років.

Так, що стосується  невідповідності бланку листка непрацездатності, то Технічним описом листка непрацездатності, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 р. №532/274/136-ос/1406,  в третій частині зворотного боку ЛН не передбачено текст стосовно страхового стажу «до 3 років». Разом з тим, пунктом 8  розділу VІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України №77 визначено, що до приведення законодавства України у відповідність  із цим законом, закони та інші нормативно-правові акти застосовуються в частині, що не суперечить цьому закону.

Враховуючи викладене, вважаємо, що при заповненні ЛН уповноважена особа  може самостійно дописати текст щодо страхового стажу до 3 років.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»