• Посилання скопійовано

Допомога по безробіттю: умови, розмір та тривалість виплати

Допомога по безробіттю виплачується з 8 дня після реєстрації застрахованої особи в Державній службі зайнятості

Допомога по безробіттю: умови, розмір та тривалість виплати

Мінсоцполітики у листі від 23.01.2015 р. № ДЦ-01-465/0/6-15 зазначило, що застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше 6 місяців мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

Допомога по безробіттю виплачується з 8 дня після реєстрації застрахованої особи в установленому порядку в державній службі зайнятості. А для осіб, які були звільнені з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин та отримали статус безробітного, така виплата починається з 91-го календарного дня.

Розмір допомоги визначається у відсотках до їх середньої зарплати (доходу).

Залежно від тривалості безробіття допомога по безробіттю зменшується і виплачується у відсотках до визначеного розміру: перші 90 календарних днів - 100 %; протягом наступних 90 календарних днів - 80 %; надалі - 70 %.

Таким чином, особам, які звільнені з останнього місця роботи за згодою сторін, законодавчо передбачено скорочення тривалості виплати допомоги по безробіттю на 90 календарних днів, що означає, що загальна тривалість може становити 270 календарних днів протягом двох років і 630 календарних днів для осіб передпенсійного віку, і така виплата розпочнеться з 8 дня після реєстрації в установленому порядку в державній службі зайнятості.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»