• Посилання скопійовано

Фізособа припинила діяльність: як виплачується допомога по безробіттю?

Державний центр зайнятості роз'яснив питання щодо призначення допомоги по безробіттю особі, яка припинила підприємницьку діяльність

Фізособа припинила діяльність: як виплачується допомога по безробіттю?

Державний центр зайнятості у листі від 25.11.2014 р. № ДЦ-01-7995/0/6-14 роз'яснив питання щодо призначення допомоги по безробіттю особі, яка припинила підприємницьку діяльність.

Так, безробітним страховий стаж яких становить не менше ніж 6 місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої зарплати, визначеної відповідно до Порядку №1266, залежно від страхового стажу:

до 2 років - 50 %;

від 2 до 6 років - 55 %;

від 6 до 10 років - 60 %;

понад 10 років - 70 %.

Якщо за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування страховий стаж протягом 12 місяців, що передують реєстрації як безробітного, становить не менше ніж 6 місяців, то особа має право на отримання допомоги по безробіттю як застрахована особа з урахуванням страхового стажу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»