• Посилання скопійовано

Навіщо потрібна комісія із соціального страхування на підприємстві

Фонд з ТВП нагадав повноваження комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації при призначенні матеріального забезпечення

Навіщо потрібна комісія із соціального страхування на підприємстві

Київське відділення ФСС з ТВП нагадує, що згідно ч. 3 ст. 30 Закону №1105 рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації.

Відповідно до п. 3.1.1 Положення № 25 комісія (уповноважений) із соціального страхування:

 - приймає рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення - допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), вагітності та пологах, на поховання і передає його роботодавцю для проведення виплат, здійснення розрахунків тощо;

- приймає рішення про припинення виплати матеріального забезпечення (повністю або частково);

перевіряє правильність видачі та заповнення документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

Поряд з цим, комісія із соціального страхування має право звертатися за необхідності до Фонду щодо перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності  застрахованим особам відповідно до абз. 3 п. 2.1 Положення № 25.

Згідно абз. 4 п. 2.1 Положення № 25 комісія перевіряє дотримання застрахованими особами режиму, визначеного лікарем на період тимчасової непрацездатності.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»