• Посилання скопійовано

Щоб отримати у 2017 році компенсацію оплати додаткової відпустки чорнобильцям - подайте документи до 1 листопада!

Для отримання у 2017 році компенсації у межах бюджетної програми КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» підприємства повинні надати до 1 листопада 2016 року управлінню праці та соціального захисту населення пакет документів

Щоб отримати у 2017 році компенсацію оплати додаткової відпустки чорнобильцям - подайте документи до 1 листопада!

Відповідно до п. 22 ст. 20 та п. 1 ст. 21 Закону №796-XII  особам, віднесеним до категорії 1 та 2 надається додаткова відпустки зі збереженням заробітної плати строком на 14 робочих (16 календарних) днів на рік. Ця відпустка є гарантованою державою пільгою, а тому роботодавець зобов’язаний забезпечити це право працівника впродовж календарного року.

Відшкодування установам, підприємствам та організаціям днів  наданої відпустки здійснюється через управління праці та соціального захисту населення  з Державного бюджету по КПКВ 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Механізм використання, обліку, звітності і контролю за використанням коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, визначено Порядком використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі - Порядок №936).

Отже, щоб гарантовано отримати  компенсацію, роботодавцям необхідно звернути увагу на такі моменти:

1) Підприємство має бути зареєстроване в органах соцзахисту.

Для цього такі підприємства щороку не пізніше ніж за два місяці до початку бюджетного року подають паспорт даних і списки громадян із зазначенням прізвища, імені та по батькові, категорії, серії та номерів посвідчення, місця реєстрації, ідентифікаційного номера.

У випадку зміни відомостей про підприємство та списків громадян необхідно повідомити про це відповідних розпорядників коштів протягом 20 днів місяця, наступного після таких змін;

2) Щороку разом із даними про підприємство та списком громадян підприємство має також надавати графік відпусток громадян (мається на увазі чорнобильців) і розрахунок витрат на оплату додаткової відпустки (строком 14 робочих днів) на наступний бюджетний рік;

3) Щоб отримати кошти на виплату компенсації, підприємству до 25 числа місяця, за який здійснюють таке нарахування, потрібно подати до органів соцзахисту:

- розрахунок витрат для виплати компенсацій та допомог;

- реєстр одержувачів компенсаційних виплат і допомог громадянам, в якому вказують: прізвище, ім'я та по батькові постраждалого, категорію, номер посвідчення, ідентифікаційний номер, відомості про отримані виплати, суму компенсації та вид допомоги.

Наказом Мінсоцполітики від 13.04.2016 р. № 391 затверджено типові форми таких документів:

- Паспорт даних підприємства, працівники якого отримують компенсаційні виплати та допомогу, пов’язані із заробітною платою чи стипендією, згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (форма № 2)

- Розрахунок видатків, пов’язаних із виплатою компенсацій та допомоги і наданням пільг, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (форма № 3).

Враховуючи вимоги Порядку №936, підприємства, з метою отримання у 2017 році компенсації у межах бюджетної програми КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» повинні надати управлінню праці та соціального захисту населення повний пакет вищезазначених документів до 1 листопада 2016 року.

Водночас керівники підприємства несуть персональну відповідальність за своєчасність подання розрахункових документів до управлінь соцзахисту та правильність призначення й нарахування компенсаційних виплат і допомоги певних видів.

Джерело: Вараська міська рада

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»