• Посилання скопійовано

Фонд з ТВП про обчислення страхового стажу

Фонд з ТВП надав інформацію про обчислення страхового стажу за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності

Фонд з ТВП про обчислення страхового стажу

Фонд з ТВП у листі від 22.02.2017 р. № 2.4-38-327 нагадує, що допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю виплачується застрахованим особам залежно від страхового стажу в таких розмірах:

  • 50 % середньої заробітної плати - застрахованим особам, які мають страховий стаж до трьох років;
  • 60 % середньої заробітної плати - застрахованим особам, які мають страховий стаж від трьох до п'яти років;
  • 70 % середньої заробітної плати - застрахованим особам, які мають страховий стаж від п'яти до восьми років;
  • 100 % середньої заробітної плати - застрахованим особам, які мають страховий стаж понад вісім років.

Страховий стаж - це період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та за який вона та роботодавець або лише вона щомісяця сплачували страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, а за періоди до його запровадження - за порядком та на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше.

Читайте також: Як дізнатися, чи достатньо в працівника страхового стажу

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»