• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про індексацію стипендій у 2017 році

Оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної та соціальної стипендій відбулося у січні 2017 року, то значення індексу споживчих цін у цьому місяці як для звичайної, так і для соціальної стипендії приймається за 1 або 100%

Мінсоцполітики про індексацію стипендій у 2017 році

Мінсоцполітики у листі від 15.08.2017 р. №83/0/66-17 роз'яснила, що сума індексації у місяці підвищення стипендій не нараховується, якщо розмір підвищення стипендій перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення стипендії.

Обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено. У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена, обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.

Оскільки підвищення розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної та соціальної стипендій відбулося у січні 2017 року, то значення індексу споживчих цін у цьому місяці як для звичайної, так і для соціальної стипендії приймається за 1 або 100%.

 

Приклад>> Якщо студенту із січня 2017 року було підвищено соціальну стипендію і це підвищення не перевищило суму індексації, що мала нараховуватись у січні 2017 року, то сума індексації мала зменшуватись на суму підвищення стипендії. Разом з тим з лютого 2017 року за результатами семестрового контролю за I семестр 2016/2017 навчальних років йому призначено академічну стипендію, розмір якої підвищено у січні 2017 року.

Отже, обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації мало розпочатися з лютого 2017 року як для академічної, так і для соціальної стипендії.

Для студентів, яким мінімальну ординарну (звичайну) академічну стипендію за результатами семестрового контролю за I семестр 2016/2017 навчальних років було призначено у лютому 2017 року, індекс споживчих цін для проведення подальшої індексації мав розраховуватись з лютого 2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»