• Посилання скопійовано

Список професій загальнодержавного значення буде розширено

Уряд планує розширити перелік професій загальнодержавного значення для підготовки кваліфікованих робітників з урахуванням потреб національної економіки

Список професій загальнодержавного значення буде розширено

Про це під час наради з питань розширення переліку професій загальнодержавного значення  повідомив Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко, - передає «Урядовий портал»

На пропозицію Міністерства освіти і науки, яке провело дослідження найбільш запотребованих на ринку праці професій, у списку можуть з’явитися ще 6 професій: слюсар-ремонтник, слюсар-інструментальник, слюсар з механоскладальних робіт, машиніст дорожньо-будівельних машин, зварник, монтажник систем утеплення будівель.

Відповідну урядову постанову щодо розширення списку професій загальнодержавного значення має підготувати МОН.

В’ячеслав Кириленко також зазначив, що з 1 вересня 2018 року кількість дітей, які зможуть освоювати додані професії, становитиме близько  2200 осіб, орієнтовна вартість підготовки 15 млн грн, фінансування підготовки робітників здійснюватиметься у межах бюджету на 2018 рік.

У міжвідомчій нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка взяли участь Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, представники Мінфіну, Мінінфраструктури, Мінекономічного розвитку і торгівлі, Мінрегіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Учасники також обговорили механізм впровадження галузевого та регіонального замовлення на підготовку молодших спеціалістів і кваліфікованих робітників.

***

Читайте також: МОЗ повертає попередні професійні назви робіт

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»