• Посилання скопійовано

У 2018 році прожитковий мінімум зросте щонайменше на 10-12%

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що у Держбюджеті на 2018 рік передбачене зростання прожиткового мінімуму на 10-12%

У 2018 році прожитковий мінімум зросте щонайменше на 10-12%

у  Держбюджеті на 2018 рік передбачене зростання прожиткового мінімуму на 10-12%. Про це в інтерв’ю тижневику "Аргументи і факти" розповів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, - передає "Урядовий портал".

"У Держбюджеті-2018 зафіксована наша "програма мінімум": за рік прожитковий мінімум зросте на 10-12%, а від нього залежить більше 80 видів соціальних виплат", - сказав він.

Павло Розенко також наголосив на подальшому зростанні зарплат протягом року.

"У 2017 році влада зважилася на серйозний крок - одномоментне підвищення "мінімалки" більш ніж удвічі - до 3200 грн. У цьому році ми пішли ще далі, піднявши з 1 січня 2018 р мінімальну зарплату на 17%, до 3723 грн, на 25% підвищили зарплати вчителям, у ході медичної реформи відбудеться зростання зарплат лікарів", - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

За його словами, за підсумками першого кварталу цього року Уряд розгляне можливість чергового підвищення мінімальної зарплати.

"Під час розгляду Держбюджету-2018 Президент України запропонував за підсумками першого кварталу розглянути питання збільшення мінімальної зарплати до 4100 грн. Я підтримую цю ідею і переконаний, що у нас для цього будуть всі можливості", - підкреслив Павло Розенко.

Він також додав, що середня зарплата у жовтні-листопаді 2018 року може перевищити 10 тис. грн.

***

Читайте також: Володимир Гройсман: Наше завдання - досягти рівня середньої зарплати в 10 тис. грн

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»