• Посилання скопійовано

Диференційована плата за надання соцпослуг встановлюватиметься по-новому

Кабмін виклав у новій редакції Порядок надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати

Диференційована плата за надання соцпослуг встановлюватиметься по-новому

Кабмін постановою від 22.08.2018 р. №629 виклав у новій редакції Порядок надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати.

Соціальні послуги зі встановленням диференційованої плати в обсязі, визначеному державними стандартами соціальних послуг, надаються підприємствами, установами, організаціями та закладами незалежно від форми власності, фізичними особами — підприємцями, які відповідають критеріям діяльності суб’єктів, що надають соціальні послуги, із залученням бюджетних коштів (далі — суб’єкти).

Соціальні послуги із встановленням диференційованої плати надаються особам, які мають право на їх отримання відповідно до Закону "Про соціальні послуги", крім осіб, які мають право отримувати такі послуги безоплатно.

Диференційована плата за надання соціальних послуг установлюється, виходячи із середньомісячного сукупного доходу особи за попередній календарний рік у розмірах, які не перевищують:

  • 75% зазначеного доходу — у разі надання соціальних послуг стаціонарного догляду, паліативного/хоспісного догляду в умовах стаціонару;
  • 12% — у разі надання соціальних послуг догляду вдома, паліативного догляду вдома, денного догляду, підтриманого проживання, надання притулку;
  • 5% — у разі надання соціальних послуг представництва інтересів, посередництва (медіації), натуральної допомоги;
  • 3% — у разі надання соціальних послуг соціальної адаптації, соціальної інтеграції та реінтеграції, соціальної реабілітації, консультування, соціального супроводу під час працевлаштування та на робочому місці, соціальної профілактики.

Якщо особа, що потребує надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати (далі — особа), отримує декілька соціальних послуг, розмір такої плати визначається виходячи із більшого відсотка, але не може перевищувати 75% середньомісячного сукупного доходу особи.

Розмір щомісячної диференційованої плати за надання соціальних послуг не може перевищувати вартості послуг, що надаються протягом місяця.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»