• Посилання скопійовано

Допомогу по частковому безробіттю пропонують виплачувати лише до 31 серпня

Профспілки оприлюднили законопроект, яким пропонується скоротити строк надання державою допомоги по частковому безробіттю на період карантину

Допомогу по частковому безробіттю пропонують виплачувати лише до 31 серпня

СПО об'єднань профспілок оприлюднило для обговорення проєкт Закону „Про внесення змін до Закону України „Про внесення змін до статті 47-1 Закону України „Про зайнятість населення” (завантажити).

Ним пропонується скоротити строк надання державою допомоги по частковому безробіттю на період карантину. А саме надавати її роботодавцям, у тому числі ФОП, які є застрахованими особами, із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності до 31 серпня 2020 року (зараз - протягом 30 календарних днів після завершення карантину).

Відповідно роботодавець або ФОП, який є застрахованою особою, може звернутися за отриманням допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва, але не пізніше 31 серпня 2020 року.

Таку ініціативу законотворці пояснюють тим, що:

  • по-перше, постановою КМУ №641 вже пом'якшено карантинні обмеження, що "дозволить створити умови для відновлення економічної діяльності суб'єктами господарювання";
  • по-друге, скорочено бюджетні видатки на виплату допомоги по частковому безробіттю. Замість 4 723 000 тисяч грн виділять на 2 000 000 тисяч грн менше. А станом на 16.07.2020 р. уже використано 1 600 000 тис. грн.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня його опублікування.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»