• Посилання скопійовано

Е-лікарняні: оприлюднено проєкт порядку видачі (формування) від МОЗ

Профспілки опублікували проєкт Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності

Е-лікарняні: оприлюднено проєкт порядку видачі (формування) від МОЗ

З 1 червня 2021 року заплановане поетапне впровадження електронної форми листків непрацездатності, сформованих на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

У зв’язку з цим, на сайті СПО об’єднань профспілок оприлюднено проєкт наказу МОЗ «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності».

У Порядку прописані правила видачі (формування) листків непрацездатності на підставі даних, що надходять з Електронного реєстру листків непрацездатності. Складається він з таких розділів:

  • Розділ 1. Загальні положення
  • Роздлі 2. Формування листів непрацездатності на підставі даних медичних висновків про тимчасову непрацездатність
  • Розділ 3. Особливості формування листів непрацездатності за причиною " Вагітність та пологи".

Зокрема, визначено, що листок непрацездатності формується в Реєстрі на підставі медвисновків у разі ідентифікації пацієнта як застрахованої особи в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Дати відкриття та закриття листка непрацездатності відповідають датам початку та закінчення періоду дії медвисновку, на підставі якого він сформований.

Сформований листок непрацездатності у день створення (відкриття) стає доступним для перегляду в кабінеті страхувальника та застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг ПФУ, але до дати закінчення періоду його дії (закриття) не може передаватися до страхувальника як підстава для нарахування виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

У разі затвердження наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»