• Посилання скопійовано

Умови зарахування роботи в медичних закладах до спеціального стажу

Чи можливо зарахувати до спеціального стажу, який дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до п. «е» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», період роботи у приватному підприємстві, яке має лише ліцензію на здійснення медичної практики?

Згідно з п. «е» ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», пенсії за вислугу років працівникам охорони здоров’я призначаються за наявності спеціального стажу роботи не менше 25 років за Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.93 р. №909.

Відповідно до зазначеного Переліку (розділ «Охорона здоров’я»), право на пенсію за вислугу років мають лікарі та середній медичний персонал (незалежно від найменування посад) закладів охорони здоров’я. У примітці до Переліку зазначено, що робота за спеціальністю в закладах, установах і на посадах, передбачених цим Переліком, дає право на пенсію незалежно від форми власності або відомчої належності закладів і установ.

Перелік закладів охорони здоров’я затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.10.2002 р. №385.

Враховуючи викладене, право на пенсію за вислугу років дає робота на посадах лікарів та середнього медичного персоналу в закладах охорони здоров’я, передбачених вищезазначеним Переліком, незалежно від форми власності або відомчої належності цих закладів.

Отримання приватним підприємством лише ліцензії на здійснення медичної практики права на призначення пенсії за вислугу років працівникам цього підприємства не дає.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»