• Посилання скопійовано

Як підтвердити спеціальний стаж роботи в інфекційних, психіатричних закладах

Відповідно до статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» робота, зокрема, в інфекційних, психіатричних закладах зараховується до стажу роботи у подвійному розмірі. Чи потрібно надавати додаткову довідку для молодшого медичного персоналу?

Відповідно до статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» робота, зокрема, в інфекційних закладах (відділеннях) охорони здоров’я, у реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров’я, а також у психіатричних закладах охорони здоров’я зараховується до стажу роботи у подвійному розмірі.

Зазначена стаття не містить переліку посад, тож право на пільгове обчислення стажу мають працівники цих закладів, незалежно від займаних посад.

При визначенні права на обчислення стажу роботи у подвійному розмірі відповідно до цієї статті вирішується питання щодо віднесення установи (відділення), де працює особа, до закладів (відділень) охорони здоров’я, зазначених у ній.

Якщо за записами у трудовій книжці заклад охорони здоров’я, де працює особа, належить до закладів (відділень) охорони здоров’я, зазначених у статті 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення», такі періоди роботи працівників у цих закладах до 01.01.2004 р. зараховуються до стажу роботи у подвійному розмірі, незалежно від займаних посад, без надання уточнюючих довідок.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»