• Посилання скопійовано

Розрахунок пенсійного стажу безробітних

У період отримання допомоги з безробіття в 2011 році у певні місяці я брав участь у громадських роботах. Який порядок визначення зарплати при призначенні пенсії згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»?

У статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що до страхового стажу зараховується, зокрема, період, протягом якого особа отримувала допомогу з безробіття (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності). При цьому під час обчисленні коефіцієнта заробітної плати (доходу) за періоди, які включаються до страхового стажу згідно з абзацом 3 ч. 1 ст. 24 зазначеного Закону, враховується мінімальний розмір зарплати.

Якщо в індивідуальних відомостях про застраховану особу, що надаються відділом персоніфікованого обліку, міститься інформація про періоди, коли заявник отримував певні місяці одночасно заробітну плату і допомогу з безробіття, то при призначенні пенсії зарплата у такі місяці визначається шляхом підсумовування цих виплат. У разі якщо допомога з безробіття виплачувалася неповний календарний місяць, зарплата за такий місяць визначається підсумовуванням отриманої цього місяця зарплати і суми, розрахованої пропорційно до кількості днів отримання допомоги з безробіття виходячи з мінімального розміру зарплати.

Мельникова Тетяна Петрівна, начальник управління ПФУ у Першотравневому районі АРК

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»