• Посилання скопійовано

Схвалено єдині умови виплати допомоги військовослужбовцям у разі їх інвалідності або смерті

На виплати одноразової грошової допомоги військовослужбовцям тепер витрачатиметься менше бюджетних грошей

Віктор Янукович вчора підписав Закон № 5040-VI «Про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців».

Цей Закон був прийнятий ВР 4 липня і стосується виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців, встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності. Розмір такої допомоги визначається виходячи з максимального посадового окладу за першим тарифним розрядом, установленим для військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом.

Відповідний законопроект був зареєстрований у парламенті ще в 2010 році з метою удосконалити законодавчу базу стосовно даного питання. Справа в тому, що через прогалини законодавства мали місце зайві виплати одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які отримали інвалідність, не пов'язану з виконанням ними службових обов'язків після звільнення з військової служби.

Підписаний Закон також усуває "зрівнялівку" в розмірах такої допомоги між особами, які отримали інвалідність в період проходження військової служби під час виконання ними службових обов'язків, та особами, які отримали таку ж інвалідність в період проходження військової служби, але не пов'язану з виконанням обов'язків такої служби.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»