• Посилання скопійовано

Уряд пропонує передбачити багатодітним батькам право на пенсію за особливі заслуги перед Україною

Уряд пропонує передбачити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною батьку, якщо він сам виховує п’ятьох і більше дітей до шестирічного віку

Відповідний законопроект «Про внесення зміни до пункту 8 статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» Кабмін схвалив 20 серпня.
Чинним законодавством передбачено право на пенсії за особливі заслуги перед Україною лише матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. Такі жінки відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» мають право на призначення дострокової пенсії. Тепер пропонується, що батьку також може призначатися дострокова пенсія.
Ухвалення цього закону Верховною Радою сприятиме встановленню соціальної справедливості щодо права на пенсію для багатодітних батьків.

Джерело: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»