• Посилання скопійовано

За період після 01.07.2000 р. жодних довідок про зарплату для ПФУ оформляти не потрібно

Як має виглядати довідка для нарахування пенсії від підприємства, якщо дані з персоніфікації є у базі пенсійного фонду? Чи треба розписувати з/п за кожним місяцем? Чи є простіша форма такої довідки, що відображає дані після 2000 року?

Для ответа на Ваш вопрос обратимся к Порядку предоставления и оформления документов для назначения (перерасчета) пенсий в соответствии с Законом Украины «Об общеобязательном государственном пенсионном страховании», утвержденному постановлением ПФУ от 25.11.2005 г. №22-1 (далее — Порядок №22-1).
Согласно пп. «в» п. 7 Порядка №22-1 для назначения пенсии, в частности, представляется
«в) довідка про заробітну плату особи (додаток 1) за період страхового стажу до 01.07.2000, а починаючи з 01.07.2000 індивідуальні відомості про застраховану особу надаються відділом персоніфікованого обліку за формою згідно із додатком 2, додатком 3.»
Таким образом, за период до 01.07.2000 г. сведения о доходах работника необходимо отразить в справке о заработной плате для исчисления пенсии, приведенной в приложении 1 к Порядку №22-1.
А о доходах за период после 01.07.2000 г. никаких дополнительных справок от предприятия оформлять не нужно. Вся необходимая информация, как Вы правильно заметили, уже содержится в системе персонифицированного учета, и эти сведения предоставляются соответствующим отделом Пенсионного фонда.

Джерело: Моё Право

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»