• Посилання скопійовано

Про виплату пенсії у зв’язку із втратою годувальника студенту під час канікул

Мені 19 років, одержував пенсію за померлого батька, закінчив навчання на першому курсі університету. Чи виплачуватиметься мені пенсія за час літніх канікул?

Відповідно до статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах, мають право на отримання пенсії у зв’язку із втратою годувальника до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, та діти-сироти — до досягнення ними 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.
Період навчання підтверджується довідками навчальних закладів про те, що зазначені вище особи навчаються за денною формою навчання.
Після надання одержувачем пенсії до управління Пенсійного фонду України довідки навчального закладу про продовження навчання на другому курсі виплату пенсії буде продовжено.
Згідно із Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, навчальний рік триває 12 місяців, розпочинається, як правило, 1 вересня і для студентів складається з навчальних днів, днів проведення підсумкового контролю, екзаменаційних сесій, вихідних, святкових і канікулярних днів. Тому якщо одержувач пенсії не втрачає статусу студента, виплата пенсії продовжується протягом всього навчального року, у тому числі і на час канікул.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»