• Посилання скопійовано

Про призначення пенсії громадянам України, які працювали в Іспанії

Як врегульовано питання призначення пенсій громадянам України, які працювали на території Королівства Іспанія?

Питання призначення пенсії громадянам України, які працювали на території Королівства Іспанія, врегульовано положеннями Угоди між Україною і Королівством Іспанія про соціальне забезпечення громадян від 7 жовтня 1996 року (далі — Угода).
Угода укладена за пропорційним принципом фінансування пенсій, згідно з яким кожна сторона призначає і виплачує пенсію за страховий стаж, набутий на своїй території.
При цьому для визначення права на пенсію береться до уваги також страховий стаж, набутий на території іншої договірної сторони.
Для розгляду питання про призначення пенсії компетентні органи України та Іспанії обмінюються формулярами зв’язку та надсилають одна одній підтвердження страхового стажу.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»