• Посилання скопійовано

Про поновлення виплати пенсії

Я тимчасово проживала у сина в Росії півтора року, зараз повернулася в Україну. Пенсію на пошті не отримувала. Як я можу отримати пенсію за цей час?

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено, що виплата пенсії припиняється, зокрема, у разі її неотримання протягом шести місяців поспіль.
Для поновлення виплати пенсії слід особисто звернутися до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання та надати відповідну заяву і документи, що посвідчують особу громадянина та місце проживання.
Поновлення виплати провадиться у таких випадках з дати припинення виплати пенсії, але не більш ніж за три роки до дня звернення.
У цьому разі частина суми неотриманої пенсії, але не більш ніж за 12 місяців, виплачується одночасно, а решта суми виплачується щомісяця рівними частинами, що не перевищують місячного розміру пенсії.
Виплата нарахованої суми пенсії проводиться таким чином: спочатку виплачується частина суми за 12 місяців, рахуючи з дня припинення її виплати, а решта — рівними частинами, що дорівнюють місячному розміру пенсії на момент звернення.
Якщо від часу припинення виплати пенсії не минуло року, доплата за минулий час здійснюється одноразово, однією сумою разом із пенсією за поточний місяць.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»