• Посилання скопійовано

У грудні відбудеться автоматичне збільшення всіх видів пенсійних виплат

Відповідний перерахунок відбудеться у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму

У грудні відбудеться автоматичне збільшення всіх видів пенсійних виплат

У грудні в Україні відбудеться автоматичне збільшення всіх видів пенсійних виплат. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська. За її словами, відповідний перерахунок відбудеться у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму.

«Відповідно до Державного бюджету на цей рік з 1 грудня відбудеться чергове підвищення прожиткового мінімуму. У зв’язку з цим буде підвищено розмір усіх пенсійних виплат вже у грудні. Мінімальна пенсія складатиме 949 грн.», - сказала вона.

Наталія Королевська звернула увагу на те, що перерахунок відбудеться автоматично і потреби додатково звертатися до управлінь Пенсійного фонду немає.

«Звертаємо увагу, що перерахунок відбудеться автоматично і не потребуватиме жодних заяв чи довідок. На ці потреби на грудень у бюджеті Пенсійного фонду передбачені додаткові кошти у сумі понад 600 млн. грн.», - сказала вона.

Довідка

З 1 грудня прожитковий мінімум у розрахунку на місяць на одну особу складатиме 1176 грн., для дітей віком до 6 років – 1032 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн., для працездатних осіб – 1218 грн., для осіб, які втратили працездатність, – 949 грн.

 

 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»