• Посилання скопійовано

Розенко проти підняття пенсійного віку

Ідея щодо підняття пенсійного віку в Україні на сьогодні абсолютно необґрунтована ні з фінансової, ні з політичної точки зору

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, коментуючи ухвалення у Польщі закону щодо зниження пенсійного віку. 

«Польща знизила пенсійний вік. Це ще один аргумент щодо недоцільності підняття пенсійного віку в Україні. Переконаний, що підняття пенсійного віку в нинішній ситуації абсолютно необґрунтована ідея ні з фінансової, ні з політичної точки зору. І я постійно говорю про це, і нашим «ліберальним популістам», і експертам МВФ, які безапеляційно пропонують підняти пенсійний вік в Україні», - сказав Павло Розенко.

За його словами, в нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо«В тому числі через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять «на щит» ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це», - зауважив Павло Розенко.

«Пенсійна реформа - це не підняття віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трирівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування!» - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»