• Посилання скопійовано

Скорочувати працівників менш ніж за 3 роки до пенсії можуть заборонити

Працівникам, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, пропонується надати переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації

Скорочувати працівників менш ніж за 3 роки до пенсії можуть заборонити

Відповідний законопроект про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку № 5564 зареєстровано у Верховній Раді, передає «Закон і Бізнес».

Документом пропонується внести зміну до статті 42 Кодексу законів про працю України, доповнивши частину другу статті новим пунктом, відповідно до якого, до переліку категорій працюючих, яким надається переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, додається категорія працівників, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку, при досягненні якого особа має право на отримання пенсійних виплат.

Як наголошують автори законопроекту,  це запровадить додаткові гарантії захисту трудових прав літніх працівників у разі зміни в організації виробництва і праці, посилення їх соціального захисту у період досягнення передпенсійного віку.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»