• Посилання скопійовано

Легалізація зарплат напряму пов'язана з питанням осучаснення пенсій, - Павло Розенко

Для осучаснення пенсій додатково потрібно 30-40 млрд грн залежно від механізму, який буде використаний

Легалізація зарплат напряму пов'язана з питанням осучаснення пенсій, - Павло Розенко

Питання виплати легальних заробітних плат та підвищення мінімальної заробітної плати напряму пов’язані з питанням підвищення пенсій. Про це в ефірі «Радіо Свобода» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Все суспільство, всі ми повинні зрозуміти, що пенсія – це похідна від заробітної плати. В країні, де мізерні заробітні плати, не може бути високих пенсій. Так само не може бути високих пенсій в країні, де 50% працюючих громадян або не сплачують ЄСВ, або сплачують його в неповному обсязі. І стан Пенсійного фонду – це відображення стану економіки», - сказав він.

«Безумовно, несправедливість  у пенсійному забезпеченні на сьогодні є і ми цього не заперечуємо. Тому питання осучаснення пенсій буде одним із перших проектів Уряду, який ми будемо намагатися реалізувати в соціальній сфері в 2017 році», - наголосив Павло Розенко.

За його словами, для осучаснення пенсій додатково потрібно 30-40 млрд грн в залежності від механізму, який буде використаний. «Тому ми дуже розраховуємо на легалізацію, ми дуже розраховуємо на те, що підвищення мінімальної заробітної плати дасть додатковий ресурс Пенсійному фонду, який ми насамперед використаємо для того, щоб вирівняти ситуацію і відновити справедливість у пенсійному забезпеченні», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«Осучаснення пенсій записане в програмі діяльності Уряду і  я як профільний Віце-прем’єр зроблю все для того, щоб цей план був реалізований якнайшвидше», - підкреслив Павло Розенко.

Усі новини на тему>>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»