• Посилання скопійовано

Мінімальні пенсії можуть підвищити

Верховна Рада зареєструвала законопроект щодо підвищення мінімальної пенсії, яким вносяться зміни до Закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік"

Мінімальні пенсії можуть підвищити

На сайті ВРУ з'явився проект Закону про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо підвищення мінімальної пенсії), який спрямований на підвищення рівня мінімальної пенсії з метою доведення її розміру до розміру фактичного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та у подальшому підвищення інших соціальних гарантій для основних соціальних і демографічних груп населення.

Проектом пропонується:

- встановити з березня 2017 р., розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, на рівні 3000 грн;

- доручити Кабміну перерахунок пенсій з урахуванням нового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

- доручити Кабміну опрацювати питання щодо підвищення інших державних соціальних гарантій, у т.ч. прожиткового мінімуму на одну особу та для інших основних соціальних і демографічних груп населення, у частині наближення їх до фактичного розміру, що визначається Мінсоцполітики;

- доручити Кабміну опрацювати питання перегляду доходної частини бюджету в частині збільшення фактичних обсягів надходжень за рахунок перегляду макроекономічних параметрів розрахунку показників бюджету, зокрема, темпів споживчої інфляції та величини обмінного валютного курсу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»