• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики спростувало інформацію про запровадження в 2017 р. накопичувальної системи пенсійного фонду

Українські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що з 2017 року в Україні запроваджується накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Втім слід зазначити, що ця інформація не відповідає дійсності

Мінсоцполітики спростувало інформацію про запровадження в 2017 р. накопичувальної системи пенсійного фонду

Мінсоцполітики на своєму сайті зазначає, що з 1 січня 2004 року в Україні функціонують перший (солідарна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, яка базується на засадах солідарності та  субсидування і здійснення виплати пенсій та надання соціальних послуг за рахунок коштів Пенсійного фонду) та третій (система недержавного пенсійного забезпечення, яка ґрунтується на засадах добровільної участі громадян, роботодавців та їх об’єднань у формуванні пенсійних накопичень з метою отримання громадянами пенсійних виплат, що є доповненням до пенсійних виплат з І рівня) рівні системи пенсійного забезпечення.

Відповідно до Закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" від 08.07.2011 р. 3668-VI перерахування страхових внесків до  Накопичувального пенсійного фонду запроваджується починаючи з року, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету ПФУ. 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»