• Посилання скопійовано

Для визначення права на пенсію за вислугу років звертайтеся до Пенсійного фонду

Як визначити своє майбутнє пенсійне забезпечення до звільнення з роботи?

Для визначення права на пенсію за вислугу років звертайтеся до Пенсійного фонду

Як відомо, пенсії за вислугу років призначаються після досягнення визначеного Законом «Про пенсійне забезпечення» пенсійного віку, за наявності необхідної тривалості страхового стажу та стажу роботи за спеціальністю. Водночас, відповідно до ст. 7 Закону пенсії за вислугу років призначаються після залишення роботи, яка дає право на зазначений вид пенсії.

 

Як визначити своє майбутнє пенсійне забезпечення до звільнення з роботи?

У Федерації профспілок України зазначили, що п. 3.3 Порядку №22-1 передбачено, що органи, які призначають пенсію, надають роз’яснення з питань призначення та виплати пенсій, допомогу у одержанні відсутніх документів для призначення пенсії. У разі потреби органи Пенсійного фонду також надають допомогу щодо визначення права на пенсію до звільнення особи з посади, яка дає право на її призначення.

Таким чином, для вирішення питання про наявність права на пенсію за вислугу років можна звертатися до органів Пенсійного фонду (з усіма необхідними для призначення пенсії документами), залишаючись працювати на посаді, яка дає право на таку пенсію. Однак призначення такої пенсії можливе лише після звільнення з роботи за спеціальністю.  

Читайте також: Пенсії - 2017: коротко про головні новації від ПФУ

Усі новини на тему>> 

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»