• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про залежність пенсійної реформи від підвищення мінімальної зарплати

Андрій Рева продемонстрував розрахунки, які вказують на прямий зв’язок між рівнем мінімальної зарплати та мінімальної пенсії

Про залежність пенсійної реформи від підвищення мінімальної заробітної плати Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в інтерв’ю виданню Realist

Урядовець наочно продемонстрував розрахунки, які вказують на прямий зв’язок між рівнем мінімальної зарплати та мінімальної пенсії.

„Якщо ми підвищуємо мінімальну пенсію в цьому році на 10%, то щонайменше на 15% ми повинні підвищити рівень мінімальної зарплати”, - заявив Андрій Рева і додав, що реформа заробітної плати проводилась як основа для пенсійної реформи.

За його словами, в цьому контексті є незрозумілою норма в проекті Меморандуму з МВФ щодо блокування підвищення зарплат на три роки. „У такому випадку пенсія буде підвищуватись, а внески зменшуватись, що призведе до збільшення дефіциту Пенсійного фонду. І відповіді на це питання я так і не отримав”, - зазначив  Міністр.

Мінімальна зарплата та її вплив на Пенсійний фонд

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»