• Посилання скопійовано

Уряд запропонує з 1 жовтня скасувати оподаткування пенсій

Проведення підготовленої Урядом пенсійної реформи дозволить збільшити пенсії для значної кількості українських пенсіонерів вже з 1 жовтня, - заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Уряд запропонує з 1 жовтня скасувати оподаткування пенсій

«Пенсійна реформа, яку Уряд пропонуватиме спільно з коаліцією, повинна дати три позиції. Ми маємо перше: побудувати справедливу систему. Друге: в середньостроковій перспективі, а я хочу, аби вже в 2024 році, ми би вийшли і сказали, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду становить нуль або наближається до нуля. І третя позиція - це реформа, яка має підняти пенсії українським пенсіонерам», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що в разі ухвалення урядових ініціатив, за попередніми розрахунками Уряду щонайменше до 9 млн пенсіонерів отримають підвищення пенсій від 200 до понад 1000 грн.

«Крім того, з 1 жовтня ми запропонуємо відмінити оподаткування пенсій», - сказав Глава Уряду. Він додав, що підвищення пенсій відбудеться за рахунок заходів, що передбачатиме реформа.

Окрім того, як заявив В. Гройсман, підвищення пенсійного віку не буде.

"Осучаснення пенсій буде повністю пов’язано з тим, які внески ми з вами платили. Це повинна бути абсолютно справедлива та солідарна система", - сказав Грйосман.

"Ми порахували зменшення дефіциту пенсійної системи в цьому році і наші прогнози показують, що виконати всі ці завдання ми можемо за рахунок цих механізмів. І саме головне – в пенсійній реформі, яку ми будемо пропонувати парламенту, немає жодного параметра про підвищення пенсійного віку", - заявив прем’єр.

За його словами, уряд знайшов більш справедливі інструменти і механізми, які в середньостроковій перспективі побудують соціально справедливу пенсійну систему.

"Точно вам можу сказати, що коштів вистачить, дефіцит ми можемо побороти, вона (реформа – Ред.) буде справедлива з точки зору пов’язання з внесками українців до пенсійної системи", - підсумував прем’єр.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»