• Посилання скопійовано

Павло Розенко: У необхідності запровадження накопичувального рівня пенсійної системи немає сумнівів

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що необхідність запровадження накопичувального рівня пенсійної системи на сьогодні вже ніхто не ставить під сумнів

Павло Розенко: У необхідності запровадження накопичувального рівня пенсійної системи немає сумнівів

Про це він сказав під час розгляду звіту про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2016 році на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

«Я переконаний, що кризу 2008-2009 років, кризу 2013-2014 років економіка України пережила б набагато краще, якби економіка мала постійний елемент накопичення і той інвестиційний ресурс, який би ми всі вкладали в українську економіку. Це очевидно для всіх. Питання зараз лише в термінах запровадження накопичувальної системи», - сказав він, нагадавши, що урядовий законопроект №4608 щодо запровадження накопичувальної системи  вже внесений на розгляд Парламенту.

Павло Розенко також нагадав негативний досвід так званої пенсійної реформи 2011 року, внаслідок якої дефіцит бюджету ПФУ збільшився на понад 100 млрд грн. «Безумовно, ми маємо негативний досвід проведення так званої пенсійної реформи Урядом імені Януковича-Азарова у 2011 році, коли все звелося до внесення якихось змін у солідарній системі. Пройшло 7 років і ми побачили, що ми повернулися в ту саму точку, до тієї ж дискусії, яку проводило суспільство 7 років тому», - зазначив він.

«Тому у рамках реформи лише солідарної частини пенсійної системи, щасливе пенсійне майбутнє українців ми не побудуємо. Лише додаткові механізми накопичувальної системи та недержавного пенсійного страхування, коли кожен українець зможе самостійно впливати на своє пенсійне майбутнє, можуть врятувати пенсійну систему», - наголосив Павло Розенко.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»