• Посилання скопійовано

Пенсійна реформа пройде без підняття пенсійного віку, - Володимир Гройсман

Пенсійна реформа стосується не тільки нинішніх, а й майбутніх пенсіонерів, і вона буде проведена без підвищення пенсійного віку

Пенсійна реформа пройде без підняття пенсійного віку, - Володимир Гройсман

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбуку.

Володимир Гройсман висловив сподівання, що депутати підтримають пенсійну реформу, яка наразі прийнята у першому читанні, що дасть можливість вже з 1 жовтня підвищити пенсії 9 млн пенсіонерам.

«За пенсійну реформу у першому читанні проголосувало 282 народних депутати, представники більшості депутатських груп і фракцій, а також частина незалежних депутатів, - написав Володимир Гройсман. - Я дуже вдячний усім, хто підтримав наш законопроект, тому що тільки спільно ми зможемо відновити справедливість по відношенню до мільйонів наших пенсіонерів. Тоді я пообіцяв допрацювати реформу разом з усіма зацікавленими сторонами. І ми готові до будь-яких конструктивних пропозицій. Але Уряд має декілька базових принципів, від яких не відійде за жодних обставин. Реформа буде проведена без підняття пенсійного віку. Вже від жовтня ми піднімемо пенсії для 9 млн пенсіонерів і скасуємо нечесний податок на пенсії для працюючих пенсіонерів. Надалі пенсії будуть перераховуватись автоматично».

При цьому Володимир Гройсман наголосив, що «пенсії – не гречка» і «Уряд не дозволить маніпулювати ними політикам».

«Ми встановимо чесні абсолютно прозорі і однакові для всіх умови виходу на пенсію, - підкреслив Глава Уряду. -  Ми ліквідуємо дефіцит Пенсійного фонду, аби забезпечити ресурс для подальшого зростання пенсій. Ми розпочали пенсійну реформу, аби відновити соціальну справедливість для людей похилого віку і дати можливість забезпечити гідну старість нинішній молоді. Ці принципові позиції ми будемо відстоювати, і я сподіваюсь, вони залишаться незмінними».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»