• Посилання скопійовано

Оприлюднено проект змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати пенсійних внесків

Інструкцію про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування приведуть у відповідність до чинного законодавства

Оприлюднено проект змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати пенсійних внесків

Пенсійний фонд оприлюднив проект постанови ПФУ “Про затвердження змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”.

 

Чому виникла така потреба та що зміниться?

Нагадаємо, що Законом України від 03.10.2017 року № 2148-VIII внесено зміни до Законів України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”“Про збір на обов’язкове держане пенсійне страхування”. Докладно про зміни читайте тут>>

Зокрема, відбулися зміни щодо витрат Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій за віком, призначених  на пільгових умовах, які підлягають відшкодуванню. У зв’язку з цим вносяться зміни до розділу 6 Інструкції щодо посилання на нормативні акти вищої юридичної сили стосовно відшкодування вищезазначених витрат та назв додатків до зазначеного розділу.

Відповідно до норм статті 12 Закону  № 1404-VIII  щодо строків пред’явлення виконавчих документів до примусового виконання, за якими стягувачем є держава або державний орган, вносяться зміни до форм вимог про сплату боргу та рішень про застосування фінансових санкцій органів Пенсійного фонду, що є додатками до Інструкції, а саме змінено строк пред’явлення цих документів до примусового виконання з одного року на три місяці.

Також передбачається приведення термінології Інструкції у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї, ратифікованої Законом України від 16 грудня 2009 року № 1767-VI. У зв’язку з цим у тексті Інструкції терміни  “інвалід”, “дитина – інвалід” замінюються на терміни “особа з інвалідністю”, “дитина з інвалідністю”.

Відповідно до норм Закону “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування” (із змінами) в Інструкцію вносяться зміни щодо уточнення видів господарських операцій, з яких сплачується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Проект змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України можна переглянути тут>>

Передбачається, що ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування. Крім пункту 3 та абзаців 2-9 пункту 5 Змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, які наберуть чинності з 1 січня 2018 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»