• Посилання скопійовано

Механізм щорічного осучаснення пенсій дозволить підвищувати їх розмір вище рівня інфляції

Міністерство соціальної політики України прогнозує зростання пенсій у 2019 році в результаті проведеної минулого року пенсійної реформи на 20%

Механізм щорічного осучаснення пенсій дозволить підвищувати їх розмір вище рівня інфляції

Заступник Міністра соцполітики України Микола Шамбір у прямому ефірі телеканалу "Прямий" зазначив, що головним пріоритетом Пенсійної реформи було та залишається збільшення розміру пенсій.

"Створено систему, яка запроваджує щорічне підвищення пенсій в автоматичному режимі. Підвищення відбуватиметься за єдиним підходом, та становитиме 50% від зростання середньої зарплати, плюс 50% від збільшення рівня інфляції. Це дозволить збільшувати розмір пенсій стовідсотково перекриваючи рівень інфляції, і навіть більше. За попередніми розрахунками, у 2019 році таке підвищення становитиме, приблизно, 20% до розміру пенсій", - заявив заступник Міністра.

Він також зазначив про незмінність позиції Міністерства щодо проведення осучаснення пенсій для військовослужбовців.

"З 2008 року пенсії військовослужбовців не змінювалися, і це є найбільшою проблемою. Станом на сьогодні розроблено відповідний законопроект, який опрацьовується спільно з центральними органами виконавчої влади, і у найкоротші терміни він буде поданий на розгляд Верховної Ради. Ключова позиція Міністерства соціальної політики – збільшити пенсії військових з 1 січня 2018 року", - резюмував Микола Шамбір.

***

Читайте також: 

Усі новини на тему>>

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»