• Посилання скопійовано

Чи потрібно підприємцю сповіщати ДФСУ про отримання статусу пенсіонера

Пенсійний фонд надає ДФСУ інформацію щодо фізичних осіб (платників ЄСВ) про те, що вони є пенсіонерами за віком або інвалідами із зазначенням дати встановлення пенсії або інвалідності. Тому окремо про це повідомляти податківцям не потрібно

Чи потрібно підприємцю сповіщати ДФСУ про отримання статусу пенсіонера

ДФСУ у листі від 02.02.2018 р. №431/К/99-99-13-02-01-14/ІПК наголосила, що на сьогодні обмін даними між ДФСУ, Пенсійним фондом та фондами соціального страхування відбувається відповідно до протоколів обміну інформацією, розроблених на виконання Порядку обміну інформацією між Міністерством доходів і зборів України, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого наказом Міндоходів від 19.09.2013 р. №494, постановою ПФУ від 19.09.2013 р. №16-1.

Так, ДФСУ та ПФУ складено Протокол №10/1 (далі - Протокол) про обмін інформацією щодо даних про фізичних осіб (платників єдиного внеску) - пенсіонерів за віком або інвалідів.

Відповідно до норм Протоколу, Пенсійний фонд України надає Державній фіскальній службі України інформацію щодо фізичних осіб (платників ЄСВ) про те, що вони є пенсіонерами за віком або інвалідами із зазначенням дати встановлення пенсії або інвалідності.

Отже, фізичній особі - підприємцю, що набуває статусу пенсіонера за віком та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, окремо повідомляти ДФСУ про такий статус не потрібно.

***

Читайте також:

Підприємець є пенсіонером за віком: з якого періоду він звільняється від сплати ЄСВ? 

Пенсійна реформа: наслідки для роботодавців та підприємців 

Підприємець є пенсіонером за вислугу років: що зі сплатою ЄСВ у 2018 році?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»