• Посилання скопійовано

Уряд вніс зміни до списків робіт, професій, виробництв, посад і показників для пенсій на пільгових умовах

Кабінет Міністрів привів положення нормативно-правових актів щодо пенсійного забезпечення у відповідність з чинним законодавством

Уряд вніс зміни до списків робіт, професій, виробництв, посад і показників для пенсій на пільгових умовах

Мінсоцполітики повідомляє, що з метою приведення у відповідність нормативно-правових актів до норм Закону „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” в частині визначення права на пенсію на пільгових умовах Уряд постановою від 10.05.2018 р. №341 вніс зміни до постанов КМУ:

1) від 31.03.1994 р. № 202 „Про затвердження Списку робіт і професій, що дають право на пенсію незалежно від віку при безпосередній зайнятості протягом повного робочого дня на підземних і відкритих гірничих роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин), пов’язаних з видобутком вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт і рудників та в металургії, терміном не менше 25 років”;

2) від 24.06.2016 р. № 461 „Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах”.

Нагадаємо, що вищезазначеним Законом узгоджено положення постанов щодо затвердження Списку робіт і професій, що дають право на пенсію незалежно від віку при безпосередній зайнятості протягом повного робочого дня на підземних і відкритих гірничих роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин), пов’язаних з видобутком вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт і рудників та в металургії, терміном не менше 25 років та постанови щодо затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»