• Посилання скопійовано

Чи буде подвоєно період під час обчислення страхового та пільгового стажу?

Жінка працювала у шкідливих умовах за Списком №2 у психіатричній лікарні (для догляду за психічнохворими). Чи буде цей період подвоєно під час обчислення страхового та пільгового стажу? Консультує Держпраці

Чи буде подвоєно період під час обчислення страхового та пільгового стажу?

Держпраці у Кіровоградській області роз'яснює, що за ч. 4 ст. 24 Закону №1058 періоди трудової діяльності та інші періоди, що зараховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набрання чинності цим Законом (до 1 січня 2004 року), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених раніше законодавством, крім випадків, передбачених цим Законом.

Пільговий порядок обчислення стажу роботи, передбачений таким законодавством, за період  з 1 січня 2004 року застосовується тільки щодо визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах та за вислугу років.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» робота в лепрозорних і протичумних закладах охорони здоров'я, у закладах (відділеннях) з лікування осіб, заражених вірусом імунодефіциту людини або хворих на СНІД, в інших інфекційних закладах (відділеннях) охорони здоров’я, в патологоанатомічних і реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров’я, а також закладах з надання психіатричної допомоги зараховується до стажу роботи в подвійному розмірі.

Отже, робота у психіатричній лікарні до 1 січня 2004 року буде зараховуватися як до пільгового, так і до страхового стажу у подвійному розмірі, а період роботи в такому закладі після 1 січня 2004 у подвійному розмірі буде обчислено тільки щодо визначення права на пенсію за віком на пільгових умовах.

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»