• Посилання скопійовано

У які строки та як військові частини мають подати персоніфіковані дані за 2000-2016 роки: Уряд затвердив порядок

Уряд забезпечив зарахування періодів служби до страхового стажу військовослужбовцям, які звернулись за призначенням пенсії за Законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування

У які строки та як військові частини мають подати персоніфіковані дані за 2000-2016 роки: Уряд затвердив порядок

Уряд своєю постановою від 21.08.2019 р. № 770 (діє з 29 серпнязабезпечив зарахування періодів служби до страхового стажу військовослужбовцям, які звернулись за призначенням пенсії за Законом "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Згідно з постановою, забезпечується наповнення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутніми відомостями про грошове забезпечення та сплату страхових внесків військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби), осіб начальницького і рядового складу, поліцейських і зарахування періодів служби до страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу, які звернулися за призначенням пенсії відповідно до Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

 

На які групи застрахованих осіб поширюється порядок, затверджений КМУ?

Цей Порядок регулює питання зарахування до страхового стажу періодів служби з 1 січня 2004 р. по 31 грудня 2006 р. військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу (далі — застраховані особи), які звернулися за призначенням пенсії та:

  • не набули право на пенсію за вислугу років згідно із Законом  "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" на момент досягнення пенсійного віку, встановленого ст. 26 Закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування";
  • не мають права на пенсію за вислугу років згідно із Законом внаслідок позбавлення військових або спеціальних звань, звільнення із служби у зв’язку із засудженням за умисне кримінальне правопорушення, вчинене з використанням свого посадового становища, або притягненням до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією;
  • набули право на отримання пенсії згідно із Законом, але виявили бажання отримувати пенсію в порядку та на умовах, передбачених Законом "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

 

Як подавати інформацію до ПФУ?

Страхувальники або уповноважені органи подають звіт до територіальних органів Пенсійного фонду України у такі строки:

  • за період з 1 липня 2000 р. по 31 грудня 2003 р. — не пізніше ніж 1 грудня 2019 р.;
  • за період з 1 січня 2004 р. по 31 грудня 2007 р. — не пізніше ніж 1 травня 2020 р.;
  • за період з 1 січня 2008 р. по 31 грудня 2011 р. — не пізніше ніж 1 жовтня 2020 р.;
  • за період з 1 січня 2012 р. по 31 грудня 2015 р. — не пізніше ніж 1 жовтня 2021 р.;
  • за період з 1 січня 2015 р. по 31 грудня 2016 р. — не пізніше ніж 11 жовтня 2022 року.

Кінцеві строки подання страхувальниками або уповноваженими органами звіту до територіальних органів Пенсійного фонду України, зазначені у цьому пункті, можуть бути змінені відповідними державними органами за погодженням з Пенсійним фондом України, але не пізніше ніж до 11 жовтня 2022 року. 

Для формування звіту страхувальники або уповноважені органи та територіальні органи Пенсійного фонду України можуть обмінюватися інформацією на паперових та магнітних (електронних) носіях. При цьому територіальні органи Пенсійного фонду України аналізують отриману від страхувальників та уповноважених органів інформацію, додають  інформацію, наявну в Пенсійному фонді України, та повертають таку інформацію до страхувальників або уповноважених органів для заповнення та подання звіту.

Звіт подається у вигляді електронного документа (через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням кваліфікованого електронного підпису). 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»