• Посилання скопійовано

За доставку пільгових пенсій роботодавці будуть сплачувати за новим порядком

Законопроектом №2380 змінюється механізм покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, а також запроваджується механізм розстрочення сплати заборгованості із вищезазначених витрат

За доставку пільгових пенсій роботодавці будуть сплачувати за новим порядком

5 листопада 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №2380 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо витрат на виплату і доставку пільгових пенсій".

Його метою є удосконалення механізму фінансування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, які призначені на пільгових умовах для працівників зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення. 

Проектом передбачається, що фінансування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, які призначені на пільгових умовах для працівників зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету України.

Крім того, змінюється механізм покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, а також запроваджується механізм розстрочення сплати заборгованості із вищезазначених витрат.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування. 

Суми фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, які не будуть сплачені на дату набрання чинності цим Законом, можуть бути розстрочені за заявою страхувальника на 60 календарних місяців, починаючи з місяця укладення договору про розстрочення сум заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за формою, затвердженою ПФУ.

Заяву про розстрочення потрібно буде подати до територіального органу ПФУ, в якому страхувальник перебуває на обліку як платник ЄСВ, не пізніше шести місяців з дня набрання чинності цим Законом.

Розстрочена сума підлягатиме сплаті рівними частинами щокварталу не пізніше 20 числа місяця, що настає після завершення відповідного кварталу.

Суми накладених (нарахованих) та не сплачених штрафів та пені, а також суми штрафів та пені, які підлягають (підлягатимуть) накладенню (нарахуванню) на суми заборгованості із сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, яка обліковується на день набрання чинності цим Законом, страхувальникам, які протягом року з дня набрання чинності цим Законом погасили таку заборгованість у повному обсязі, підлягають списанню органами ПФУ.

У місячний строк з дня погашення заборгованості із сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у повному обсязі орган ПФУ повідомлятиме страхувальника про суми списаних штрафних санкцій та пені.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»