• Посилання скопійовано

Уряд збільшив видатки на доставку пенсій через Укрпошту на 2020 рік

За словами Гончарука, КМУ встановив адекватні до сучасних реалій тарифи на оплату доставки та виділив додаткові 900 млн грн на наступний рік

Уряд збільшив видатки на доставку пенсій через Укрпошту на 2020 рік

Урядовий портал розповідає, що з 1 січня 2020 року держава забезпечить доставку пенсій для майже 5 мільйонів пенсіонерів через мережу АТ «Укрпошта». Серед них, зокрема, для понад 800 тисяч людей з інвалідністю. Відповідне рішення сьогодні прийняв Уряд на своєму засіданні.

«Тарифи на доставку пенсій не змінювались вже 15 років. Сьогодні вони абсолютно не покривають навіть прямі організаційні витрати Укрпошти. Тільки торік збитки компанії за доставку пенсій були 1,5 млрд грн, в 2018 році – 1,2 млрд. Ця ситуація ставила під загрозу доставку пенсій Укрпоштою з 1 січня 2020 року. Уряд цю ситуацію владнав – ми встановили адекватні до сучасних реалій тарифи на оплату доставки та виділили додаткові 900 млн грн на наступний рік. Кожен пенсіонер буде вчасно забезпечений пенсією наступного року!» – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Глава Уряду додав, що це рішення особливо важливе для мешканців маленьких міст та віддалених регіонів України, де, крім стаціонарних, працюють також пересувні відділення «Укрпошти».

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»