• Посилання скопійовано

З 1 травня 8,5 млн пенсіонерам проіндексують пенсії, - Мінсоцполітики

Зокрема, передбачено індексацію пенсій в травні 2020 року 6,9 млн пенсіонерів на 11%

З 1 травня 8,5 млн пенсіонерам проіндексують пенсії, - Мінсоцполітики

Уряд прийняв постанову про підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році. Відповідне рішення, розроблене Міністерством соціальної політики, було прийнято 1 квітня на засіданні Уряду.

Постановою, зокрема, передбачено індексацію пенсій в травні 2020 року 6,9 млн пенсіонерів на 11%.

Водночас, за словами Міністра соціальної політики Марини Лазебної, вказана індексація не охопить всіх пенсіонерів, фактично підвищення пенсії в середньому на 260 гривень отримають 6,9 млн пенсіонерів.

”Тому пенсіонерам, стаж роботи яких становить 30 років у жінок та 35 років у чоловіків, буде підвищено мінімальну пенсійну виплату до 2 100 гривень. З урахуванням цього, загалом підвищення у травні отримають 8,5 мільйонів пенсіонерів”, - заявила Міністр.

***

Читайте також: Уряд встановив з 1 квітня доплати до пенсії через коронавірус  

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»