• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики готує програму підвищення пенсій у 2021 році

За словами міністра соцполітики, програму підвищення пенсій можуть представити вже через місяць

Мінсоцполітики готує програму підвищення пенсій у 2021 році

Міністерство соціальної політики України готує програму підвищення пенсійних виплат у 2021 році. Пенсії перерахують, в тому числі, з урахуванням зростання мінімальної зарплати.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, програму підвищення пенсійних виплат можуть показати вже через місяць. Ця програма буде включати перерахунок виплат відповідно з підвищенням мінімальної заробітної плати.

«Цього року, якщо у нас буде встановлена мінімальна заробітна плата на рівні 5000 гривень, то мінімальна пенсія для осіб старше 65 років – чоловіків з 35 роками та для жінок з 30 роками стажу – має складати 40% від мінімальної заробітної плати. Крім того, у нас ще буде планове підвищення пенсійних виплат у грудні для осіб, які втратили працездатність», – пояснила Лазебна.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»