• Посилання скопійовано

Кабмін спростив відкриття рахунків для виплати пенсій

Кабінет Міністрів вніс зміни до деяких нормативних актів щодо соціальних виплат

Кабмін спростив відкриття рахунків для виплати пенсій

«РБК-Україна» розповідає, що метою документу є удосконалення умов використання безготівкових розрахунків та поширення практики їх застосування серед одержувачів пенсій, грошової допомоги та страхових виплат.

Постанова ухвалена під час засідання уряду 11 листопада.

Як зазначив під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль, постановою запроваджується політика єдиного звернення в питанні призначення пенсій.

«Як це було раніше. Треба було йти в Пенсійний фонд, потім в банк для відкриття рахунку, потім чекати, потім знову в банк», – розповів він.

За його словами, тепер достатньо одного візиту до Пенсійного фонду, який вже подасть заяву для відкриття рахунку в банку.

Документом спрощується процедура відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги. Постанова вводить можливість відкриття уповноваженими банками таких рахунків за бажанням одержувачів за зверненнями органів Пенсійного фонду України, органів соціального захисту населення.

Також актом встановлюється єдині вимоги до банків, через які проводитиметься виплата пенсій, грошової допомоги та виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»