• Посилання скопійовано

Які професії мають найбільші пенсії: дані від ПФУ

Згідно з даними ПФУ у квітні середня пенсія за віком – це 3770,23 грн. Її отримують 8 316 443 особи з загального числа 11 052 849 пенсіонерів. Але є категорії пенсіонерів, які отримують її в більшому розмірі. Про це – далі

Які професії мають найбільші пенсії: дані від ПФУ

Бухгалтер.ua розповідає, що середній розмір пенсії в Україні становить 3770 гривень. Водночас на довічне утримання одного судді йде понад 77 тисяч гривень. Міністр соціальної політики Марина Лазебна прокоментувала цю ситуацію: «Коли я про це кажу, мені говорять, що їх [суддів] – 3 тисячі. Я кажу, що мені байдуже скільки, головне, що 11 мільйонів і 3 тисячі треба розрівнювати. Не може бути розриву між максимальною і мінімальною пенсією. Це я зараз не про суддів, а взагалі. Це питання несправедливості і недовіри. Що б ти потім не робив - люди тобі не вірять». За її словами, в уряді підтримують законопроєкти про зміну такої ситуації, але все впирається в фінансовий ресурс і можливості держави.

Варто додати, що Пенсійний фонд оприлюднив дані про середній розмір пенсії станом на 01.04.2021 р. Згідно з ними звичайна пенсія за віком – це 3770,23 грн. Її отримують 8 316 443 особи з загального числа 11 052 849 пенсіонерів.

Пересічний розмір інших пенсій наступний:

  • військова пенсія – 5650 грн;
  • пенсія з інвалідності – 2825 грн;
  • пенсія через втрату годувальника – 3228 грн;
  • за вислугою років – 3403 грн;
  • соціальні пенсії – 1785 грн.

Пенсія (довічне грошове утримання) судді становить зараз 77 387 грн. Її отримують 3556 осіб.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»