• Посилання скопійовано

З 1 грудня мінімальна пенсія зросте до 2600 грн

З 1 грудня мінімальна пенсія в Україні зросте до 2600 гривень. Уряд збільшив дохідну та витратну частини ПФУ

З 1 грудня мінімальна пенсія зросте до 2600 грн

Про це написав  прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Як розповіли у Мінсоцполітики, 6 жовтня Урядом внесено зміни до бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік щодо його збільшення на 18,5 мільярдів гривень для забезпечення своєчасних та в повному обсязі виплат пенсій.

Це дозволить планово підвищити пенсії з 1 грудня. Підвищення відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6500 грн.

Уряд також збільшив дохідну та витратну частини Пенсійного фонду України, зокрема у зв’язку з проведенням виплат з 1 липня:

  • щомісячної доплати до пенсій, призначених військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції), поліцейським та деяким іншим особам;
  • підвищених мінімальних пенсійних виплат учасникам бойових дій;
  • підвищених пенсійних виплат особам з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • мінімальних пенсійних виплат особам з інвалідністю І групи.

Також з 1 жовтня забезпечено виплату особам віком від 75 до 80 років доплат до пенсій у розмірі 400 грн. При цьому мінімальна пенсійна виплата для них встановлена в розмірі 2500 грн за наявності страхового стажу у жінок 20 років та у чоловіків - 25 років.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»