• Посилання скопійовано

Виплата квітневих пенсій профінансована на 100%

Пенсійний фонд ще до 22 квітня спрямував до банків та Укрпошти 100% коштів, необхідних на виплату пенсій квітня

Виплата квітневих пенсій профінансована на 100%

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що виплата квітневих пенсій профінансована на 100%. За її словами, на пенсійні виплати за квітень спрямовано 48,5 мільярдів гривень:

  • 10,9 мільярда гривень – на виплату пенсій через Укрпошту,
  • 37,6 мільярда гривень – на виплату пенсій через уповноважені банки.

Уповноважені банки зарахували на рахунки пенсіонерів 100% виплат. За повідомленням Укрпошти доставлено 87,39% профінансованої суми за квітень.

«Пенсійний фонд ще до 22 квітня спрямував до банків та Укрпошти 100% коштів, необхідних на виплату пенсій квітня. 

Банки зарахували всі 100% коштів на рахунки пенсіонерів. Звичайно, складніша ситуація з доставкою пенсії за місцем проживання у населених пунктах, де відбуваються воєнні дії, або які оточені ворогом. Це вдається не скрізь. Але працівники Укрпошти, попри небезпеку та складнощі, вже забезпечили доставку понад 87% профінансованих пенсій.

Знаючи, як складно зараз забезпечувати доставку та виплату пенсій у регіонах, де ідуть активні бойові дії, кошти на виплату пенсій в окремих регіонах ми перерахували авансом, ще наприкінці березня. Зокрема, 25-27 березня в повному обсязі профінансували банкам та Укрпошті виплату квітневих пенсій у Київській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях», – повідомила Марина Лазебна.

Нагадуємо, що якщо Ви отримували пенсію на банківський рахунок і перемістились, то вам не потрібно нічого робити додатково – пенсія надходитиме на той самий рахунок, незалежно від вашого місця перебування.

Якщо ви отримували пенсію через Укрпошту за місцем проживання та перемістились, то вам необхідно звернутись до Пенсійного фонду України із заявою про бажання отримувати пенсію за новим місцем проживання. Після цього ви зможете отримувати пенсію в будь-якому зручному для вас відділенні Ощадбанку або Укрпошти за вашим вибором.

Також ви можете звернутись на «гарячу лінію» Укрпошти для того, щоб продовжити отримувати пенсію через Укрпошту за новим місцем перебування.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»