• Посилання скопійовано

Віддалена ідентифікація для мешканців ТОТ через Дія.Підпис: як здійснити?

Віддалена електронна ідентифікація здійснюється шляхом авторизації одержувача (без його особистої присутності) в особистому кабінеті порталу ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID)

Віддалена ідентифікація для мешканців ТОТ через Дія.Підпис: як здійснити?

Раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляло про те, як одержати довідку внутрішньо переміщеної особи через додаток Дія, для чого вона потрібна та як діяти у разі, якщо застосунок видає помилку.

Також надали покрокову інструкцію, як отримати виплати для ВПО через Дію та подати заяву про припинення виплати щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання.

Сьогодні мова йтиме про ще одну корисну опцію застосунку Дія. А саме – електронну послугу віддаленої ідентифікації для отримання пенсійних виплат через Дія.Підпис.

 

Віддалена ідентифікація для отримання пенсійних виплат через Дія.Підпис

Цю опцію було розроблено для пенсіонерів, які проживали і проживають на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) до повномасштабного вторгнення рф. Для отримання пенсій та соціальних виплат вони повинні були приїжджати на підконтрольну уряду України територію. Після закриття майже всіх КПВВ це стало неможливим. Тому Кабінет Міністрів удосконалив механізм виплати пенсій та грошової допомоги громадянам України шляхом запровадження додаткової можливості проходження ідентифікації для всіх одержувачів – віддалено.

Дія.Підпис – кваліфікований електронний підпис, який ви можете використовувати для підписання документів у застосунку Дія та онлайн.

Важливо:

Необхідна ID-картка або біометричний закордонний паспорт у застосунку Дія.

Термін Дія.Підпису – один рік або до моменту його видалення. Створення Дія.Підпису – безоплатна послуга.

 

Як отримати Дія.Підпис?

  1. Авторизуйтесь у застосунку Дія.
  2. Перейдіть до Меню – Дія.Підпис.
  3. Натисніть Створити.
  4. Підтвердьте особу через перевірку за фото, NFC або BankID.
  5. Придумайте 5-значний код для Дія.Підпису.
  6. Готово! Тепер ви можете підписувати документи в Дії та онлайн.

Віддалена електронна ідентифікація здійснюється шляхом авторизації одержувача (без його особистої присутності) в особистому кабінеті порталу Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису Дія.Підпис (Дія ID). Така можливість прирівнюється до фізичної ідентифікації одержувача.

Нагадаємо, що у підготовці та реалізації низки проєктів застосунку Дія брав участь Директорат цифровізації Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Його фахівці опрацьовували зміни до нормативно-правових актів, розробляли та погоджували технічні завдання, допомагали в пошуку донорів для фінансування необхідних проєктів.

В майбутньому перелік цифрових послуг, які ВПО зможуть оформити через Дію, розшириться. Зокрема, у застосунку з’явиться можливість оформити допомогу для ВПО, змінити адресу реєстрації ВПО та інші. Зараз ці опції в процесі розробки та апробації.

***

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»