• Посилання скопійовано

Чи буде отримувати пенсію особа у разі виїзду за кордон на постійне проживання?

У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем постійного проживання

Чи буде отримувати пенсію особа у разі виїзду за кордон на постійне проживання?

«Судово-юридична газета» розповідає, що у Пенсійному фонді України зазначають, що відповідно до закону пенсія в Україні виплачується в грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення акціонерного товариства «Укрпошта» або через банк за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України.

«Під час перебування пенсіонера за кордоном пенсія виплачується в тому разі, якщо це передбачено міжнародними договорами України.

У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від’їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем постійного проживання», – відповіли у ПФУ та додали, що такий порядок виплати пенсій у разі виїзду за кордон визначено ст. 4751 Закону Україні від 09.07.2003 р. №1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»