• Посилання скопійовано

Щодо права на отримання пільг з оплати комунальних послуг пенсіонерів пожежної охорони

За інформацією Департаменту фінансового забезпечення та інвестицій, відповідно до Державної програми перетворення військ Цивільної оборони України, органів і підрозділів державної пожежної охорони в Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту, затвердженої Указом Президента України від 19 грудня 2003 року №1467, Закону України «Про правові засади цивільного захисту» та наказу МНС від 22.11.2007 №787 «Про проведення переатестування осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту» особам рядового та начальницького складу внутрішньої служби новоутворених органів і підрозділів цивільного захисту, які виявили особисте бажання, присвоєно відповідні спеціальні звання служби цивільного захисту.

Соціальний захист осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту визначено розділом VІІІ Закону України «Про правові засади цивільного захисту». Відповідно до частини першої статті 59 цього Закону особам рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та членам їх сімей, які перебувають на їх утриманні, батькам та членам сімей осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, які загинули (померли), пропали безвісти або стали інвалідами при проходженні служби, надається 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (водопостачання, газ, електричну, теплову енергію та інші послуги) в межах норм, передбачених законодавством.

Тобто частиною першою статті 59 зазначеного Закону визначено вичерпне коло осіб та види пільг, що можуть їм надаватись. Збереження за особами рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, звільненими зі служби, права на зазначені пільги Законом не передбачено.

На отримання пільг з оплати комунальних послуг також мають право особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Відповідно до статті 5 цього Закону ветеранами військової служби, органів внутрішніх справ, державної пожежної охорони, служби цивільного захисту визначаються громадяни України, які бездоганно прослужили на військовій службі, в органах внутрішніх справ, державній пожежній охороні, органах і підрозділах цивільного захисту 25 і більше років у календарному або 30 та більше років у пільговому обчисленні (з яких не менше 20 років становить вислуга у календарному обчисленні) і звільнені в запас або у відставку.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»